Udgivet i Bade-Bloggen

Træt af vand på siderne og sand i papiret? Sådan udskifter du bogen med en lydbog til din næste strandtur

Af Badedragt.dk

Er du en af de mange, der nyder at læse? Som verden har udviklet sig, er det færre og færre, der bruger tid på bøger. Men det er skønt at opleve en historie, som man selv maler i sindet, i stedet for at få billederne malet for sig i form af TV, og det gælder især, når man slapper af. Men hvis du slapper af på stranden, kan en bog godt være lidt upraktisk. Måske er en lydbog mere rigtig for dig?

Den dejlige strandtur

Forestil dig, at du er på stranden. Det er varmt, solen skinner, og du er sammen med dem, du holder af. I har badetøj på og håndklæder med, og I glæder jer til at tilbringe dagen sammen. I løber ud for at bade i havet, I plasker rundt og griner. Snart er I klar til at vende tilbage til sandet for at slappe af og mærke solen tørrer jer.

Du går tilbage til dit håndklæde og finder din medbragte bog frem. Men dine hænder er stadig våde, og siderne bliver krøllede af fugten. Du tørrer dine hænder, og da du samler bogen op igen, falder sandet af dine hænder og ned imellem siderne. Du bliver ved med at finde sand i den bog længe efter, at du er kommet hjem fra stranden.

Det er skønt med en bog, men ikke en bog fuld af sand og med krøllede sider. Når dine hænder er våde og sand klæber til dig, er en fysisk bog ikke lige den bedste mulighed, når det handler om at slappe af. Derfor er det oplagt at vælge en lydbog i stedet for.

Lydbøger er praktiske

Der er mange gode grunde til at vælge lydbøger. Selvfølgelig er almindelige, fysiske bøger fyldt med charme, men de er bare ikke praktiske, når det kommer til afslapning på stranden. Med lydbøger kan du nyde de mange fortællinger, du elsker, du kan stadig male dine egne billeder af historien, og du undgå våde sider og sand. Du kan blot tørre dine hænder i dit håndklæde, sætte lydbogen på, læne dig tilbage og slappe af.

Med lydbøger er der heller ingen grund til at blive bekymret eller irriteret over sand. Sand sætter sig ikke fast i skærmen på din mobil, som det sætter sig fast imellem siderne på en bog, og du  kan sagtens sætte lydbogen på og ligge telefonen tilbage i din taske, så den fortsat er beskyttet fra elementerne.

Hvis du har haft hovedet under vand, kan du selvfølgelig godt være lidt skeptisk overfor at tage høretelefoner i de våde ører eller hovedtelefoner på det fugtige hår. Hvis du ikke kan tørre dig til det punkt, hvor du føler dig tryg ved at bruge høretelefoner eller hovedtelefoner, kan du spille lydbogen fra mobilens højtaler.

Det skal selvfølgelig være en volumen, hvor du kan høre det, uden at det forstyrrer andre besøgende på stranden. Der findes forskellige små gennemsigtige tasker og punge, du kan have din telefon i, som beskytter den, så du stadig kan have den fremme uden at bekymre dig for kontakt med vand og sand.

Sådan finder du lydbøger

Okay, måske er du nu enig i, at lydbøger lyder som et praktisk valg til stranden. Men hvordan starter du med det? Der findes en masse forskellige apps og hjemmesider med lydbøger, som du kan undersøge. Typisk har alle et stort udvalg af genre, men det kan være en god idé at undersøge, om de har netop den type bøger, du kan lide.

Der findes rigtig mange muligheder. Måske er du til krimier, der fortæller en dyster historie om fantasifulde forbrydelser, måske er du til romance, der får dig til at drømme dig væk til Paris og parker, måske er du til biografier, der handler om et andet menneske, der får dig til at overveje de store spørgsmål om livet, eller mysterier fra den virkelige verden, der minder dig om, man altid kan lære mere. Uanset hvad, findes der en lydbogstjeneste, der har det, du kan lide.

Koster lydbøger penge?

De fleste lydbog tjenester kræver betaling, men det skal ikke skræmme dig væk. Mange tilbyder rabat i starten eller en gratis tidsperiode, så du kan finde ud af, om det er noget for dig. Det er typisk en eller to måneder, som du ikke skal betale for, og hvis du starter på det tilbud, når strandsæsonen kommer, eller når du skal på ferie, kan du nemt få en masse ud af det. Lyder det som noget for dig, kan du klikke her for at få et overblik over gratis prøveperioder.

Mange af dem, der bruger lydbøger, bruger dem til meget andet end strandturen. Det kan være imens de gør rent, laver aftensmad, kører bil og mange andre praktiske ting, der bliver lidt federe med en lydbog i ørerne. Her er det helt klart det værd at betale for et abonnement, da man kommer igennem mange flere bøger for meget færre penge, end hvis man købte hver bog i fysisk form.

Lydbøger til dig

Lyder lydbøger som noget, du kunne få glæde af? Det er nemt at få startet, og det kan være en fantastisk løsning, når man er på stranden. Lydbøger kan generelt gøre hverdagen bedre, så det kan være, at du gerne vil fortsætte med det, selv når strandsæsonen er ovre. Nogle gange er det bare mere praktisk med en bog i ørerne end en bog i hænderne.

Find det du mangler på badedragt.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 4.171 produkter fra mere end 85 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 8.292 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-17 08:46:03.

8
Produkttyper
4.171
Produkter
97
Brands
85
Forhandlere
8.292
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.