Udgivet i Bade-Bloggen

På badeferie i Europa - 9 steder hvor du er garanteret sol og lækkert vand

Af Badedragt.dk

At tage på badeferie er noget de fleste kan lide. Det er noget, som virkelig kan hjælpe med at få genopladet batterierne og få ny energi til en ofte travl hverdag. Sol og lækkert vand kan gøre underværker hos de fleste danskere, der ofte bliver udsat for gråvejr og regn i store del af året.

I de følgende kommer i med en række forslag til hvor du med garanti kan holde din badeferie.

Cypern i Middelhavet

Cypern i Middelhavet har uden tvivl nogen af de smukkeste strande i Europa. Øen er opdelt i en græsk og en tyrkisk del, og efterhånden er begge dele af øen lige meget besøgt af turister.  Den mest kendte af strandene er Fig Tree Bay, men hele Konnos Bay er en lang og meget lækker strand, hvor der er mange muligheder.

Der kan dog være rigtig mange mennesker her i højsæsonen. Mere fredligt er der på Ayia Thekla, hvor atmosfæren er mere afslappet. Det er også en god ide at besøge Coral Bay og Cape Lara, hvor dyrelivet også er rigt. Cypern byder på rigtig mange gode muligheder for en badeferie, men er også et sted med rigtig mange turister.

Franske Korsika

Korsika, ud fra den nordlige Italien, er en ø med både fantastisk historie. Men også en ø med forrygende natur. Korsika hører til Frankrig. Det var på Korsika at Napoleon Bonaparte, den franske kejser i starten af 1800-tallet, blev født. Men Korsika er fantastisk smuk.

Det er et oplagt sted til ture i naturen, blandt andet på de imponerende bjerge og smukke kystlinjer. Og så er der masser af små badebugter med blandt andet fascinerende klippeformationer. Det er mest på den nordvestlige del af øen, at disse kan findes. Og så kan du samtidig kombinere en badetur med  en tur til den charmerende badeby Calvi.

Italienske Sardinien

Den italienske ø Sardinien, syd for Korsika, er den næststørste ø i Middelhavet. Her er der alle muligheder for at få en god ferie på alle parametre.

På den italienske ø kan du både blive klogere på fortidens kulturer, opleve spændende byer, men også nyde de fantastiske strande.

For øen er mest kendte for at være et godt dykkerspot, og et sted med smukke strande. Vandet er ekstremt smukt og sandet hvidt og fint. Du skal blandt andet sørge for at besøge Pelosa og Le Saline strandene ved byen Stintino. Det er et must at komme afsted på badeferie til Sardinien. Heldigvis er det muligt at finde en rejse til Sardinien hos Escapeaway.

Malaga i Spanien

Den spanske Malaga er en havneby på Costa del Sol-kysten i det sydlige Spanien. Der bor mere end en halv million mennesker i byen, der blandt andet er kendt for vinhandel og olivenolieproduktion, men i høj grad er en turist- og ferieby. Det er let at komme dertil via den store lufthavn byen har. Og så er der selvfølgelig strandene ved Malaga. Der er nemlig hentet sand fra ørkenen Sahara til strandene ved den spanske ferieby. Så bliver det ikke meget bedre.

Kreta i Middelhavet

Den største ø i Middelhavet er nok også den som flest turister besøger. Græske Kreta er en ægte klassiker til at holde badeferie på. Det er en ø med masser af kultur, store muligheder for oplevelser og på at blive klogere på det gamle Grækenland. Men på Kreta er også rigtig mange super lækre strande.

Det er både på den nordlige del af øen, og på sydkysten, at strandene findes. Den smukkeste er Elafonissi, der har et lyserødt skær, grundet skallerne fra krebs. Nordøst for feriebyen Chania findes Stavros, hvor dele af filmen Zorba the Greek blev optaget. Vest fra Chania findes blandt andet Falassarna stranden, hvor vandet er virkeligt indbydende. Kreta er en stor ø med rigtig mange muligheder for at have en dejlig badeferie.

Malta

Malta er et selvstændig land og en ø i Middelhavet, 90 km syd for Sicilien i Italien. Landet har omkring en halv million indbyggere. Øen er meget kendt for at have været et strategisk vigtigt sted under mange krige. Men det er også et sted med super badestrande. Ihverfald på naboøerne. Du skal helt sikkert besøge stranden Den blå Lagune, som ligger på den lille ø Comino ved Malta. Men du skal også besøge Xlendi Beach, der er en smuk strand omringet af klipper og huler, og med mange gode restauranter. Og selvfølgelig er der masser af andre gode strandmuligheder på Malta.

Santorini i Grækenland

Santorini i den sydlige del af den græske ø-gruppe Kykladerne er et meget populært sted for sommerferie. Det er det både grundet den smukke by Oia, men det er det også grundet de gode muligheder for at bade. Et oplagt badested på Santorini er Perissa Black Beach. Altså en strand med sorte sten, der er kommet fra det store vulkanudbrud på stedet for mere end 3600 år siden. Den sorte strand er en helt specielt oplevelse, og noget der skal prøves på en badeferie.

Alanya i Tyrkiet

Alanya i Tyrkiet er en meget populær badeby blandt danskerne. Det er billigt at komme afsted og billigt at opholde sig i Tyrkiet. Alanya er en rigtig by med mere end 300.000 indbyggere, hvilket kan mærkes på pulsen i gaderne. Men det er også et sted med dejlige strande. Kysten ved byen er i princippet opdelt i to store stranden.

Vest for byen er Kleopatra-stranden og modsat findes Den Østlige strand. Førstnævnte er den mest populære. Den er 2 km lang og har noget virkelig lækkert sand, som er behageligt at opholde sig på. Den Østlige strand er noget længere, men har lavt vand, der gør den mere populær hos børnefamilier. Mellem de to strande finde Alanya-klippen, der danner en imponerende kulisse.

De mindre græske øer

Vil du på en badeferie et sted, der ikke er helt vildt overrendt af turister, så er det måske en ide, at søge mod de mindre overrendte græske øer. Blandt andet i øgruppen Kykladerne i det centrale del af Grækenland er der rigtig mange muligheder. Kykladerne består af i alt mere end 200 øer. Det er dog ikke alle der er lige velegnet til en behagelig badeferie.

De mest kendte festøen Ios, en store og meget besøgte Naxos, og den lillebror Paros. Men også Milos og Mykonos er meget populære og har lækre strande. Og så er der den meget hyggelige Amorgos, hvor strandene er stort set inde i byerne. Sifnos er mere primitiv, men med gode bademuligheder, og det samme gælder for Folegandros og Syros. Kykladerne har rigtig mange fantastiske muligheder for en badeferie, og så er det let at komme fra ø til ø med de gode færgeforbindelser.

Find det du mangler på badedragt.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 7.803 produkter fra mere end 98 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 15.892 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-19 09:07:14.

8
Produkttyper
7.803
Produkter
98
Forhandlere
15.892
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.